Kantsleritest saab kõrgeimat palka Siim Sukles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles.
Siim Sukles. Foto: Raigo Pajula

Kantsleritest saab majanduslike huvide deklaratsioonide kohaselt kõrgeimat palka kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles, kelle igakuine töötasu küündib pea 66 500 kroonini.

Homme Riigi Teataja lisas avaldatava deklaratsiooni järgi saab Sukles koos lisatasuga palka 66 413 krooni kuus, millele lisandub tasu rahvusooper Estonia, Tehvandi spordikeskuse, Eesti spordikoolituse ja -teabe Sihtasutuse, Kunstimuuseumi Ehituse Sihtasutuse, Kultuurilehe, Eesti Filmi Sihtasutuse, Eesti Rahva Muuseumi Ehituse Sihtasutuse ning Sihtasutuse Tallinn 2011 nõukokku kuulumise eest.

Peaaegu sama suurt ametipalka saab rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak, kelle sissetulek ulatub 64 000 kroonini. Lisaks saab ta Muuseumiehituse Sihtasutuse nõukogu liikme, EAS-i nõukogu liikme ja auditikomitee liikme tasu, samuti tasu riigikantselei atesteerimiskomisjoni kuulumise eest.

60 000-kroonist palka saavad deklaratsioonide järgi siseministeeriumi kantsler Märt Kraft ja justiitsministeeriumi kantsler Margus Sarapuu. Sotsiaalministeeriumi kantsler Riho Tapfer teenib kuus 57 000 krooni, millele lisandub korterikompensatsioon.

Praeguseks juba endine keskkonnaministeeriumi kantsler Annika Uudelepp, samuti välisministeeriumi kantsler Matti Maasikas said deklaratsioonide kohaselt palka 55 000 krooni kuus. Muu tuluna on Maasikas nimetanud tasu välisministeeriumi atesteerimiskomisjoni juhtimise eest.

Kaitseministeeriumi kantsleri Lauri Almanni töötasu ulatub 54 600, haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Janar Holmi oma 53 230 ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske palk 52 000 kroonini kuus.

Allmann saab peale ametipalga erinevaid honorare, Holm tasu Tiigrihüppe Sihtasutuse, SA Innove ja SA Archimedese nõukokku kuulumise ning Priske Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise SA Kredex nõukogu juhtimise eest.

Kantsleritest saab väikseimat palka põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot, kelle igakuine sissetulek on 50 000 krooni. Lisaks saab ta autokompensatsiooni ning Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu liikme hüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles