Ots: linn peaks ASiga Tallinna Vesi läbirääkimisi alustama

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses veetorustiku ehitustöödega toimub mitu veekatkestust. Pilt on illustratiivne.
Seoses veetorustiku ehitustöödega toimub mitu veekatkestust. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Konkurentsiameti peadirektor Märt Otsa hinnangul peaks Tallinna linnavalitsus astuma aktsiaseltsiga Tallinna Vesi läbirääkimistesse, et jõuda madalama vee hinna asjus kompromissile.


Ots ütles ETV saates «Terevisioon», et ta ei pea õigeks linnakassasse raha kogumist mingi teenuse hinna kõrgel hoidmise pealt, vahendab

ERR Uudised

. «Ma arvan, et omavalitsus peab olema huvitatud ka oma kodanike käekäigust,» lisas ta.

«Hinnakujundus eeldaks seda, et hind on kulupõhine, kasum mõistlik ja kui linn on seal osanik, siis saaks linn ka sellisel juhul dividende teenida,» tõi Ots välja.

Samuti avaldas Ots lootust, et lähiajal saab teoks seadusemuudatus, millega antakse vee hinnaregulatsioon kohalike omavalitsuste asemel konkurentsiameti pädevusse.

ASi Tallinna Vesi majandustegevust analüüsinud konkurentsiamet on jõudnud järeldusele, et ettevõtte rakendatav veeteenuse hind ei ole kooskõlas ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadusega, kuna see tagab ettevõtjale põhjendamatult suure tulukuse.

Tallinna Vee raamatupidamise aastaaruannete alusel kujunes 2007. aastal ettevõtte kapitali tootlikkuseks 16,9 ning 2008. aastal vastavalt 18,1 protsenti. Kuna Tallinna Vesi on monopoolne ettevõte, ei tohiks konkurentsiameti hinnangul firma varade tootlikkus ületada 8,3 protsenti. Seega on ettevõtte kapitali tootlikkus olnud põhjendatud tasemest üle kahe korra kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles