Nestor: Seeder protestib, nagu ei kuuluks ta valitsusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil 24. juulil.
Pildil on põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja peaminister Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil 24. juulil. Foto: Marina Puškar

Riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esimehe Eiki Nestori sõnul jätab põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi protest eriotstarbelise diislikütuse aktsiisitõusu vastu mulje, nagu ei kuulukski ta valitsusse.

«Nii eriotstarbelise kütuse kui muude aktsiistõusude taga ei ole mitte anonüümne ja paha rahanduskomisjon, kes põllumehi ja ministrit kiusavad, vaid IRList ning Reformierakonnast koosnev valitsusliit ja neid toetavad Strandbergi sõbrad riigikogus,» kirjutas Nestor oma ajaveebis.

Muudatusettepanekuid arutati Nestori kinnitusel komisjoni selle nädala esmaspäevasel istungil rahandusministri juuresolekul, teadmisel ja toetusel. 

«Varem teada olnud ettepanekutest oli hääletamata vaid üks – Eestimaa Roheliste fraktsiooni ettepanek tõsta elektrienergia aktsiisimäära. Hääletuse eel teatas komisjoni liige nende fraktsioonist, et rohelised on valmis oma muudatusettepaneku tagasi võtma, kui komisjon toetab teist ettepanekut,» kirjutas Nestor.

«Seda ettepanekut ei julgenud või ei jõudnud IRL ja Reformierakond enda nimel teha ning seetõttu sooviti see esitada komisjonipoolse ettepanekuna. Ühte ettepanekusse oli kogutud nii bensiini, diislikütuse, eriotstarbelise kütuse kui ka elektriaktsiisi tõstmine. Viimast tõsteti madalamas määras, kui roheliste fraktsioon esialgu soovis,» selgitas ta.

«Pakkusin välja, et muudatuse tegelikud autorid võiksid selle ju ausalt ise ka alla kirjutada, see ei sobinud ja komisjon hääletas, kas sellist muudatust teha või mitte. Muudatuse poolt oli 6 liiget (Reformierakond, IRL, rohelised) ja vastu 5 liiget ( Keskerakond, Rahvaliit, SDE),» selgitas Nestor.

Seda, et asjad nii käivad ja käisid, teab Nestori sõnul ka Seeder, seda enam, et minister pole esimest päeva poliitikas. «Seetõttu ei sobi ka valgetes kinnastes puhast poissi etendada,» leidis SDE fraktsiooni juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles