Kuressaare linnavalitsus plaanib golfi süstida 5,2 miljonit

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golfipallid
Golfipallid Foto: Liis Treimann

Kuressaare linnavolikogu on saanud linnavalitsuselt otsuse eelnõu, mille kohaselt osaleks Kuressaare linn ASi Saaremaa Golf aktsiaemissioonil ja märgiks uusi aktsiaid kogusummas 5 200 000 krooni.


Eelnõu näeb ette 200 aktsia märkimist, nimiväärtusega 26 000 krooni, kirjutab Oma Saar. Linn on golfiettevõtte suurosanik 62,9 protsendiga ning sõltuvalt sellest, palju märgivad uusi aktsiaid väikeaktsionärid, tõuseb ka linna osalus golfiettevõttes.

Kuna suvel müüdi maha linnale kuulunud 100 aktsiat hinnaga 2,5 miljonit krooni ja ettevõte ei ole nende eest veel tasunud, siis kasutatakse poolte aktsiate märkimiseks võlguolevat summat. Reaalset raha paneks linn aktsiate alla sel korral siis 2,7 miljonit krooni.

Täiendava emissiooni põhjuseks on ettevõtte nõrk müügitulu, mis 2009. aastal oli pea 40 protsenti plaanitust väiksem.

Seletuskirjas volikogule öeldakse, et linnavalitsus peab emissioonis osalemist vajalikuks, kuna seni on linn näidanud tahet hoida aktsiaselts jätkusuutlikuna kuni ettevõtte majandusolukorra paranemiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles