Putin: valitsus kulutab AvtoVAZi päästmiseks 54,8 miljardit rubla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AvtoVAZi tehase tööline
AvtoVAZi tehase tööline Foto: AFP / Scanpix

Vene peaministri Vladimir Putini sõnul vajab tõsistesse raskustesse sattunud autotööstus AvtoVAZ ettevõte arendamiseks ja uute töökohtade loomiseks 54,8 miljardit rubla (19,7 miljardit krooni).


Esimese asjana püüab valitsus lahendada ära võlgade küsimuse, milleks läheb peaministri väitel vaja 38 miljardit rubla, vahendas

auto.lenta.ru.

Ligi 12 miljardit rubla kulub investeerimisprogrammile, mis näeb ette automudelite uuendamist. «Uute mudelite loomiseks, mis oleksid turul konkurentsivõimelised, ja mitte lihtsalt uute mudelite, vaid ka mudelite jada uuendamisele pikemas perspektiivis,» selgitas ta.

Ülejäänud 4,8 miljardit rubla läheks uute töökohtade loomisele.

Valitsusjuht avaldas eile lootust, et firma saavutab võlaprobleemide lahendamisel kreeditoridega üksteisemõistmise, vahendas Interfax.

«Mis puudutab Vene võlakohutusi, siis loomulikult teeme me seda tihedas kontaktis kreeditoridega,» rääkis ta. «Ma eeldan, et ka võlausaldajad mõistavad, millises seisundis on ettevõte praegu ja me hakkame seda mõistagi tegema teatud kärbetega. Loodan, et me saavutame siin kreeditoridega üksteisemõistmise.»

Varem on AvtoVAZI juhtkond teatanud, et kriisist väljumiseks läheb vaja 70 miljardit rubla, millest 54 miljardit kulub võlgade likvideerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles