Automüüjate käsi käis septembris paremini

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autod
Kasutatud autod Foto: Raigo Pajula

KUi enamikes kaubagruppides toimus septembris jaemüügi langus, siis mootorsõidukite, nende osade ja lisaseadmete müügiga tegelevate ettevõtete müügitulu kasvas augustiga võrreldes 17 protsendi võrra.


Septembris kiirenes ka uute autode registreerimine, ületades sõiduautode osas augustit enam kui kolmandiku võrra, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Teisalt - kuigi autosid lisandus rohkem, annab vähenenud liiklusaktiivsusest märku mootorikütuse müügi langus. Septembris vähenes mootorikütuse müük aastases võrdluses 13 protsendi võrra. Kütuse eelmise aastaga võrreldes madalamatest hindadest tingituna vähenes ettevõtete müügitulu selles kaupluste grupis 34 protsendi võrra.

«Kuigi Konjunktuuriinstituudi poolt koostatud baromeetrid on kevadest alates järjekindlalt näidanud tarbijate kindlustunde tõusu, ei ole reaalsed numbrid sellele järele tulnud. Tulevikku nähakse küll heledamates toonides, kuid kulutamisel hoitakse end tagasi. Samuti pärsib sisetarbimist töötuse kõrge tase ning järjest kasvav töötuabirahade lõppemine,» kirjutas ministeerium statistika ülevaates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles