AvtoVAZi töölised kogunesid protestimiitingule

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmisliin AvtoVAZi tehases
Tootmisliin AvtoVAZi tehases Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal Togliattis kogunes sõltumatu ametiühingu korraldatud protestimiitingule umbes 700 autotööstuse AvtoVAZ töölist.


Meeleavaldajad kandsid loosungeid kirjaga «Nõuame täielikku tööga koormatust!» ja «Ei AvtoVAZi pankrotile!», vahendas Interfax.

Rahva seas oli näha Kommunistliku Partei, Liberaaldemokraatliku Partei, Vasakrinde ja Revolutsioonilise Töölispartei lippe.

Enim osalejaid töötab metallurgia- ja koosteosakonnas. Ühe aktsioonil osalenud inimese sõnul kaotab selles vallas töökoha kuni 4000 inimest.

Sama allika sõnul teenivad tehase töölised praegu 5000 rubla (1800 krooni), kui näiteks poolteist aastat tagasi oli nende töötasu 15 000 kuni 16 000 rubla (5400-5760 krooni).

AvtoVAZ maadleb finantskriisi tõttu tõsiste majandusraskustega. 2008-2009. aastal on sõiduautode läbimüük kukkunud kaks korda.

Vene meedia väitel pole ettevõttes isegi sellist raha, millega saaks tasuda laenuintresse.

Varasemate uudiste järgi plaanib AvtoVAZi juhtkond koondada enam kui 27 000 inimest, mis on neljandik kogu personalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles