Kütte- ja veemonopolide vastu on antud 30 000 allkirja

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Omanike Keskliidu peasekretär Taavi Madiberk.
Eesti Omanike Keskliidu peasekretär Taavi Madiberk. Foto: Peeter Langovits

Omanike keskliit kavatseb pärast valimisi anda riigikogule üle omanikud.ee portaalis kogutud 30 000 allkirja, mis toetavad majanduskomisjonile esitatud monopolide seadusemuudatuste paketti.

Eesti Omanike Keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on oluline, et monopolide pakett tagaks reaalselt kütte- ja veehindade languse ning et seaduse mõtet tugeva monopolide lobitöö tulemusena mõne näiliselt väikese muudatusega ei moonutataks.

«Kui seadust praegusel kujul vastu ei võeta, läheb Omanike Keskliit Tallinna Vee ja Tallinna linna vastu kohtusse põhjendamatult kõrge vee hinna tõttu tarbijatele kahju tekitamise eest,» teatas Madiberk.

«Tuleb tagada, et pealinna koduomanikud tuleval aastal saaksid 25 protsenti väiksemaid veearveid,» ütles Madiberk.

«Oleme kaua oodanud poliitilist toetust selget lahendamist vajavale monopolide probleemile.»

«Tänasele Eesti poliitilisele kultuurile on kahjuks omane, et tihtipeale ajastatakse rahvale kasulikud aktsioonid enne valimisi ning pärast valimisi kukub välja nagu alati.»

«Arvestades monopolide lobitöö aktiivsust ning ressursse, on oht, et pärast valimisi kavatsetakse seaduse mõtet moonutada,» lisas ta.

Seepärast kavatseb omanike keskliit anda toetusallkirjad üle pärast valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles