Webmedia suurendab oma tööpõldu piiri taga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank'i eriauhinna Parim kohaneja 2009 pälvis Webmedia AS, millega Swedbank soovis tõsta esile ettevõtet, kes on hästi kohanenud muutunud keskkonnaga ning leidnud keerulistele aegadele vaatamata võimalusi oma äri kasvatamiseks.
Swedbank'i eriauhinna Parim kohaneja 2009 pälvis Webmedia AS, millega Swedbank soovis tõsta esile ettevõtet, kes on hästi kohanenud muutunud keskkonnaga ning leidnud keerulistele aegadele vaatamata võimalusi oma äri kasvatamiseks. Foto: Marina Puškar

Tänavustel ettevõtlusauhindade jagamisel aasta kohaneja tiitliga pärjatud tarkvarafirma Webmedia suurendab majanduslikult keerulistest aegadest hoolimata oma tööpõldu piiri taga, kasvatades nii oma käivet kui kasumit.

Aasta kohaneja eripreemia taga pole Eesti suurimal tarkvarafirmal hirmus kulude kärpimine ja inimeste koondamine, vaid juba kolme aasta eest, veel majanduse tõusuharjal, suunati pilgud Eestist väljapoole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ehk siis selle asemel, et võtta kõik raha ettevõttest välja ja matta see kuhugi põllu peale kipsi, me investeerisime sellesse, et tekitada endale reaalset eksporti ja et viia Eesti tooteid ka mujale maailma,» rääkis Webmedia Grupi juhatuse esimees Priit Alamäe.

Prognooside järgi peaks peamiselt oma töötajatele kuuluva firma käive mulluselt 220-lt miljonilt kroonilt tänavu kasvama 240-le miljonile kroonile ning mullune kasuminumber 30 miljonit krooni peaks saama ületatud.

Ühe suure tööna ehitab Webmedia üles Katari e-valitsust ehk riigikeskset portaali, kuhu koondatakse kogu info ja e-teenused.

Samuti on Webmedia jala ukse vahele saanud arenevas nišis ehk siis riigirahanduse juhtimise süsteemide loomises. Webmedial on see töö tegemisel Moldovas, pakkumised on sees näiteks Nigeerias ja Kõrgõzstanis, kuid praeguse seisuga tahaks seda süsteemi 40 arenevat riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles