Käivitamisel Superjet Airlines hakkab pakkuma tšarterlende

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam..
Tallinna lennujaam.. Foto: Toomas Huik.

Loomisel olev lennuettevõte Superjet Airlines plaanib hakata kahe renditava Boeinguga korraldama tšarterlende Eestist ja mujalt Baltikumist Türki, Kreetale, aga hiljem ka Taisse.


Superjet Airlinesi esindaja Hogne Strömnes ütles BNS-ile, et Superjet Airlines'i taga seisavad välismaa investorid, kelle nimesid hetkel veel avaldada ei saa.

1,56 miljoni kroonise aktsiakapitaliga Superjet Airlines on lennuettevõtte sertifikaadi saamiseks esitanud taotluse lennuametisse, kus hetkel seda menetletakse.

Lennuameti lennutegevuse osakonna vaneminspektor Raivo Kask ütles BNS-ile, et ettevõte peab tõestama oskuspersonali, lennukite ning baseerumiskoha olemasolu.

Strömnesi sõnul valmib paari nädala pärast Tallinnas ettevõtte kontor ning hetkel tegeletakse personali koolitamisega. Üks suurem ja teine väiksem Boeing võetakse rendile. Esimesed reisid plaanitakse teha septembris.

Esmalt alustab firma väiksema Boeinguga lende Türki, Kreetale ja teistesse traditsioonilistesse turismipunktidesse. Suurema lennukiga plaanitakse sõita kaugemale Aasia poole, näiteks Taisse, märkis Strömnes.

Strömensi sõnul saab ettevõttes väiksema lennuki kasutuselevõtmisega tööd ligikaudu 20 inimest ning teise lennuki lisandumisega kerkib töötajate arv 50 kuni 60 inimeseni.

Stömnes lisas, et mitmed inimesed, kes ettevõtte heaks Eestis töötavad, on varem olnud Estonian Airi palgal.

Stömnesi sõnul on Superjet Airlines'i loomise ettevalmistavad tööd käinud pikemat aega ning Eesti valiti ettevõtte asukohaks, kuna siin on Euroopa kontekstsis madalad maksud ning palgatase pole kõrge. Samuti sai määravaks professionaalsete inimeste olemasolu.

Tšarterlende hakatakse korraldama koostöös turismifirmadega. Strömnesi sõnul on turismifirmadega läbirääkimisi peetud ning huvi teenuse vastu on olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles