Armin Karu müüs kopsaka paki Olympicu aktsiaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympicu suuromanik Armin Karu tegi märkimisväärse osa oma aktsiatest rahaks.
Olympicu suuromanik Armin Karu tegi märkimisväärse osa oma aktsiatest rahaks. Foto: Raigo Pajula

Olympicu suuromanikud Armin Karu ja Oleg Korpusov on augusti keskpaigast müünud oma teiste ettevõtmiste rahastamiseks 15 miljonit aktsiat, uusi müüke esialgu ei plaanita.



Armin Karule kuuluva Hansa Assetsi osalus oli eilseks kukkunud alla 50 protsendi piiri. Teise suuromaniku Jaan Korpusovi firmale Hendaya Invest kuulus eilse seisuga veidi alla viiendiku Olympicust.



Tavapäraselt on suuromanike aktsiamüük teistele investoritele negatiivne signaal. Usutakse, et kuna juhtidel on ettevõtte kohta teistest aktsionäridest tunduvalt rohkem informatsiooni, tähendab nende osaluse vähendamine firma võimalikke probleeme.



Ka analüütikud soovitavad Olympicu teise kvartali majandustulemuste põhjal aktsiat müüa. Kasiinokett jäi peamiselt Ukraina ettevõtete likvideerimise tõttu 257 miljoni krooniga kahjumisse ning aasta algusest on Olympicu kasiinode arv vähenenud 36 protsenti. Väikeaktsionäre võiks ettevaatlikuks teha ka fakt, et kui Korpusov on oma osalust vähendanud varemgi, siis Karu pole suuri aktsiamüüke ette võtnud.



Karu ise põhjendas aktsiamüüki teiste suurprojektide rahastamisega ning tõrjus igasuguseid kahtlusi, justkui oleks tuumikomanike usk ettevõtte tulevikku vähenenud. «Kindlasti ei ole omanikel kadunud usk ettevõttesse,» lausus ta ja kinnitas, et rohkem aktsiaid praegu müüa ei plaani.



Kuigi viimase nädala jooksul on Olympicu aktsia hind börsil liikunud püstloodis ning septembri algusest on ettevõtte omanike vara suurenenud ligi kolmandiku võrra, on aktsia kolme aasta taguse börsidebüüdi aegse enam kui 40-kroonise hinnaga võrreldes väga odav.



Olympicu väikeaktsionär, Eesti suusakuulsus Jaak Mae suuromanike aktsiamüügis probleemi ei näinud ning kinnitas, et oma aktsiatest ta vaatamata müügisoovitustele loobuda ei kavatse.



«Olen rohkem selline pikaajaline investor,» lausus Mae ning lisas, et praegu pole tal aega oma rahapaigutustega tegeleda ja ta hakkab neil silma peal hoidma alles siis, kui aktiivsest sportimisest loobub.



Kuigi Olympic jäi teises kvartalis suurde miinusesse ning LHV soovitab aktsiat müüa, tõdes panga analüütik Kristo Oidermaa, et ettevõte on kulusid tunduvalt vähendanud. LHV Pank ootab Olympicult edasist tulemuste paranemist, kuid kasumisse jõudmist veel selle aasta jooksul ette ei näe.



Järgmise aasta alguses plaanib Olympic avada oma esimese internetikasiino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles