IMF annab Lätile 195,2 miljonit eurot

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima.
IMF-i eksperdid usuvad, et erinevalt teistest end lõhki laenanud riikidest ei pea nad Eesti suhtes finantskorra kaitsjaid mängima. Foto: AP / Scanpix

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhid jõudsid eile Läti majandusolukorra hindamisega ühele poole ning kiitsid riigile eraldatava 195,2 miljoni euro suuruse laenumakse heaks.


IMF tõdeb, et Läti majanduslangus on kujunenud oluliselt sügavamaks kui memorandumi allkirjastamisel eelmise aasta lõpus võis prognoosida, mistõttu võrreldes toona kirjapanduga on mõningad kokkulepped muutunud.

Nii lubab IMF Läti selle aasta eelarvepuudujäägiks 13 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (IMF), varasem kokkulepe nägi ette 5-protsendilist puudujääki. IMF põhjendab leebumist vajadusega kaitsta riigi vähekindlustatud liikmeid.

Lisaks lubatakse sotsiaalvalda suunata lisavahendeid 1 protsendi mahus sisemajanduse kogutoodangust.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles