Webmedia loodab 30-protsendilist kasumikasvu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Webmedia kontor.
Webmedia kontor. Foto: Egert Kamenik/Arvutimaailm

Vaatamata masule on firmasid, kes suudavad kasvada. Ajakirjale Saldo antud intervjuus kinnitab tarkvarafirma Webmedia Grupp tegevjuht Priit Alamäe, et sel aastal kasvab firma käive viiendiku ning kasum kolmandiku võrra.


Tõsi, firma on majandussurutise tõttu tänavust käibeprognoosi küll veidi kärpinud. Kui aasta alguses loodeti tänavu kasvada vähemalt 30 protsenti, siis nüüd oodatakse 15-20 protsendi vahele jäävat käibekasvu.


Suurima efekti ettevõtte kasumi kasvu annab Alamäe sõnutsi eksport ning uute turgude ja tooteliinide käivitumine. Ettevõte on teenitud kasumi pidevalt reinvesteerinud ekspordivõimekuse ehitamisse ning nüüd on näha esimesi vilju, mis väljendub Alamäe sõnul võimes ka raskel ajal käivet ja kasumit kasvatada.

Alamäe märkis, et Eesti tarkvaraturul on viimasel ajal olnud palju pakkumisi, mis tehtud kordades alla omahinna «Selliste pakkumiste tegemine on nagu püksipissimine- alguses on küll natuke soe, aga varsti hakkab väga ebameeldiv,» lausus Alamäe.

Alamäe sõnutsi vaatab ettevõte aafrika ka Lähis- Ida suunas.
Viimase viie aasta jooksul on Webmedia käivet kasvatanud ligi 3,3 korda ehk keskmiselt ligi 50 protsenti aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles