Eesti hakkab oma merenduspoliitikat paika panema

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahisadam.
Pärnu jahisadam. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Valitsus kiitis täna heaks majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi plaani koostada merenduspoliitika arengukava, millest saaks strateegiline lähtedokument merenduse arendamiseks.


Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul aitab see kaasa Eesti kui mereriigi tegeliku potentsiaali avamisele ja loob eeldused uute merendusega seotud edulugude tekkeks.

«Mul on hea meel, et arengukavas on olulisel kohal meremajandus, millel on Eestis suur potentsiaal ja mis peaks senisest enam kasutama ära oma konkurentsieeliseid,» ütles minister. Arengukava koostamisse on kaasatud kõik merendusega seotud ringkonnad ja organisatsioonid, keda kokku on ligemale 40.

Merenduspoliitika üks peaeesmärke on teadvustada merenduse olulisust ühiskonnas, tagades meremajanduse jätkusuutliku, keskkonnasäästliku ning rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise arengu. Teine eesmärk on kasvatada Eesti meremajanduse konkurentsivõimet ja tulusust. Arengukava koostajate hinnangul peab Eesti meretransport parandama oma konkurentsivõimet, suurenema peab ka rahvusvahelistest kaubavedudest saadav tulu.

Eesti laevandus on teistes riikides rakendatavatest laevandustoetustest tulenevalt naaberriikidega võrreldes halvemates konkurentsitingimustes. Samuti on puudulik majanduskoostöö ettevõtjate ja kohalike omavalitsuste vahel. Puudub ka sadamate arendamise tervikvisioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles