Swedbank: Norma tulemused oodatust nõrgemad

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma.
Norma. Foto: Raul Mee / Äripäev

Norma avaldatud teise kvartali tulemused olid nii müügikäibe kui kasumi osas Swedbanki prognoositust kehvemad, mistõttu nii aktsia hinnasiht kui soovitus läheb ümbergvaatamisele.


«Vaadates müügi ja müüdud kaupade kulude numbreid, näeme, et kulud ei taha müügiga samas tempos langeda, mistõttu surve kasumimarginaalidele on väga tugev,» lausus Swedbanki analüütik Risto Hunt.

Norma müük langes eelmise aastaga võrreldes ligi 50 protsenti, müüdud kaupade kulud aga vaid 44 protsenti. Kulude aeglasema languse tõttu jäädi ka teises kvartalis kahjumisse, selgitas Hunt. Esimese poolaasta kahjum on Normal 1,3 miljonit.

«Kuna autoturud on endiselt sügavas kriisis, on kaheldav, et II poolaasta Normale midagi rõõmustavat toob. Usume, et paari järgneva kvartali osas näeme aasta baasil veelgi tugevaid müügi- ja kasumi/kahjuminumbrite languseid,» lausus Hunt.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles