Turismiministeerium: Egiptuse turismikuurordid on turvalised

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi rahutused Egiptuse turismikuurortidesse jõudnud ei ole, soovitab välisministeerium sinna siiski mitte reisida.
Kuigi rahutused Egiptuse turismikuurortidesse jõudnud ei ole, soovitab välisministeerium sinna siiski mitte reisida. Foto: AFP / Scanpix

Egiptuse turisimiministeeriumi esindaja Mohamed Elsherbeiny sõnul keskendub meedia Egiptusest kirjutades liialt vägivallale ning rõhutas, et sealsed turismipiirkonnad on igati turvalised.

«Mereäärsed turismikuurordid on rahulikud ning turvalised,» kinnitas ta.

Egiptuse turismiministeeriumi andmetel on selle aasta seitsme kuuga külastanud Egiptust ligi 15 000 Eesti turisti, möödunud aasta jooksul külastas riiki kokku ligi 24 000 Eesti turisti.

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Hannes Hanso märkis, et tegemist on eestlaste seas ühe kõige populaarsema sihtkohaga ning peamiseks küsimuseks on praegu, et kas poliitiline olukord piirkonnas on sinna reisimiseks piisavalt stabiilne.

Vastuseks Postimehe küsimusele, et kas ta ise praegu Egiptusesse reisiks vastas Hanso, et suurtest linnadest soovitaks ta pigem eemale hoida, aga kõnealustesse piirkondadesse oleks ta valmis reisima küll.

Reisikorraldaja Goadventure tegevjuhi Marina Moksi sõnul on nende Egiptuse reiside müük endiselt avatud ning ka annulleerimiste protsent on tavapärane. «Ei ole praegu tendentsi, et inimesed annulleeriks tavapärasest rohkem,» kinnitas Moks.

Moks lisas, et olukorda Egiptuses jälgitakse jooksvalt ja enne hooaja algust toimuvad mitmed kohtumised reisikorraldajate ja erinevate osapoolte vahel. Ka sel nädalal kohtusid tarbijakaitseameti, välisministeeriumi, turismifirmade liidu ja reisikorraldajate esindajad, et arutada olukorda Egiptuses.

Kohtumisel osalenud välisministeeriumi esindaja kinnitusel ohutase Egiptuses püsib. Tarbijakaitseameti sõnul talvehooajaks Egiptusesse pakettreisi broneerinud reisijal on õigus reisileping lõpetada.

Moks kinnitas samas, et mereäärsed piirkonnad, kuhu nad reise korraldavad on rahulikud ja stabiilsed. Erinevatelt mitmetest Skandinaavia rreisikorraldajatest ei ole sarbaselt Goadventure'ile ka teised Eesti reisikorraldajad oma reise Egiptusesse tühistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles