Majanduskomisjon: ühest praamist Hiiumaale ei piisa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heltermaa sadamas.
Heltermaa sadamas. Foto: Margus Ansu

Riigikogu majanduskomisjon arutas täna praamiliikluse tulevikku Hiiumaal ja leidis, et ühest suurest praamist, nagu pakkus sügisest Hiiumaa ja mandri vahel käima hakanud Väinamere Liinid, hiidlastele kindlasti ei piisa ja tuleb leida saareelanikele võimalikult sobiv lahendus.


Majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas ütles, et komisjon toetas Hiiu maavanema ja sealsete ettevõtjate seisukohta, et üks laev, olgu see nii suur ja mugav kui tahes, ei rahulda hiidlaste vajadusi. «Meie soov oli, et hiidlaste huvidega väga tõsiselt arvestataks. Tõenäoliselt selleks, et riskid oleksid jagatud, peab liinil sõitma rohkem kui üks laev. Eriti on see vajalik kevadel ja suvel, kui liiklus on tihedam,» lausus Klaas.

Ta lisas, et selle teemaga tuleb tingimata tegeleda ja sellega on kiire, sest oktoobriks peab asi otsustatud olema, aga vahepeal on suvepuhkused. «Kindlasti ei tohi hiidlaste olukord minna halvemaks, see võib ainult paremaks minna,» sõnas Klaas.

Komisjon kuulas ära ka ministeeriumi esindajad selles osas, mis puudutab aastat 2016, kui lõpeb praegune liiniveoleping. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts oli seisukohal, et riik ostab laevad ja kuulutab konkursi vedaja leidmiseks. Praegu kuuluvad nii laevad kui liiklust korraldav Väinamere Liinid Vjatšeslav Leedole.

Riigikogu majanduskomisjoni tänasel istungil osalesid hiidlastest Hiiu maavanem Hannes Maasel, Hiiumaa ettevõtjate liidu juhatuse liikmed Tanel Malk ja Enn Randma. Kohal olid ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja ministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Andres Lippmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles