Ligi esitas valitsusele ESMi 2012. aasta aruande

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi esitas valitsusele Euroopa stabiilsusmehhanismi (ESMi) 2012. aasta majandusaasta aruande, mis annab ülevaate Euroopa stabiilsusmehhanismi tegevusest vahemikus 8. oktoober kuni 31. detsember 2012, mille jooksul rahastati Hispaania finantsstabiilsusprogrammi finantsasutuste refinantseerimiseks.

Hispaaniale antava laenu kogusuuruseks määrati 100 miljardit eurot, kuid programmi tegelikuks kogumahuks jääb juba välja makstud 41,3 miljardit eurot. Esimene väljamakse Hispaania pankade rekapitaliseerimiseks tehti 11. detsembril 2012, kui Hispaaniale anti laenu 39,468 miljardi euro ulatuses. Teine väljamakse toimus 5. veebruaril 2013, kui Hispaaniale anti finantsabi 1,865 miljardit eurot.

Valitsus võttis teadmiseks rahandusministri esitatud Euroopa stabiilsusmehhanismi 2012. aasta majandusaasta aruande ning esitab selle teadmiseks ka Riigikogule ning Riigikontrollile.

Auditikomisjon annab ülevaate ESMi tegevusest ja kinnitab, et ESMi finantsaruanne vastab nõuetele ning rikkumisi ei tuvastatud.

2013. a mais tegi juhatajate nõukogu otsuse rahastada ESMist Küprose laenuprogrammi, kus ESMi osalus on 9 miljardit eurot ja IMFi poolt üks miljard eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles