Mida tutvustati Google´i arendajate konverentsi esimesel päeval?

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i arendajate konverents
Google´i arendajate konverents Foto: SCANPIX

Eile kell seitse õhtul Eesti aja järgi algas San Franciscos Google´i igal aastal toimuv arendajate konverents. Esimesel päeval tutvustati peamiselt uusi tarkvaralahendusi.

Esimeseks konverentsil tehtud olulisemaks avalduseks oli Androidi, Chrome´i ja Apps´i üksuse juhi Sundar Pichai avalikustatud info, mille kohaselt on maailmas kokku aktiveeritud 900 miljonit Androidi platvormi kasutavat seadet ning Google Play poe rakenduste allalaadimiste arv on jõudnud üle 48 miljardi piiri.

Samas ei olnud Pichai nende numbritega rahul, kuna «maailmas on miljardeid inimesi, kelleni me veel jõudnud ei ole».

Üheks enim kõmu tekitanud uudiseks oli konverentsi esimesel päeval juba varem ennustatud Google Play Music Access teenuse avalikustamine.  Ka Eestis tegutsevate Spotify ja Rdio otseseks konkurendiks saav teenus hakkab huvilistele maksma 9,99 dollarit kuus, enne juulit liitujatele on igakuine makse kaks dollarit soodsam. Google Music All Access on konkurentidest erineva hinnalahenduse kõrval ka mõned teised miinused nagu vähemalt esialgu piiratud globaalne kättesaadavus, mistõttu ei suuda teenus 24 miljoni kasutajaga turuliidrile Spotify´le ilmselt veel lähiajal võrdväärset konkurentsi pakkuda.

Google avalikustas ka uue Google Play mänguteenuse, mis on kättesaadav Androidi ja iOSi platvormil. Teenuse abil on võimalik nii teiste mängijatega erinevatel viisidel suhelda, kui ka oma mängutulemusi ja edetabeleid ühtsesse pilve salvestada, Google loodab, et uudne mänguplatvorm integreeritakse kõikidesse uutesse mängurakendustesse.

Samuti, mõneti üllatuslikult avalikustati Samsungi Galaxy S4 Google´i versioon, mis kasutab Androidi 4.2 platvormi «puhast» versiooni, mitte Samsungi kasutajaliidest Touchwizi.

Konverentsi esimesel päeval avalikustati ka Google Now laiendatud häälotsinguvõimalused, Google Mapsi mobiilsele platvormile mõeldud uuendused ning uus, virtuaalseid 360 kraadise vaatega tuure pakkuv Google Maps Photo Sphere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles