Samsung loodab 5G-andmeside turule tuua juba seitsme aasta pärast

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi logo.
Samsungi logo. Foto: SCANPIX.

Samsung teatas, et on saavutanud andmesidetehnoloogias olulise läbimurde, mis võimaldab suuri andmehulki senisest kõrgematel sagedustel edastada. Uue viienda generatsiooni tehnoloogiaga loodetakse turule tulla 2020. aastal, kirjutab Wall Street Journal.

Samsung on jõudnud ülekandekiirustes uuele tasemele, suutes sagedusel 28 GHz edastada suuri andmemahte kiirusel kuni 1 GBit/s kuni kahe kilomeetri kaugusele.

Praegu kiireim käibel olev andmesidetehnoloogia LTE ( tinglikult nimetatud ka 4G-ks) pole veel kõikjal maailmas kasutusele võetud ning analüütikute hinnangul on järgmiseks sammuks pigem 4,5G võrkudele üleminek. Paljudes võrkudes kasutatakse aga ikka veel 3G tehnoloogiat.

Samsung loodab 5G tehnoloogia kommertskasutusse saada 2020. aastaks, samast ajalisest eesmärgist teatas hiljuti ka Euroopa Liit, mis investeerib sellega seotud teadus-ja arendustegevusse 50 miljonit eurot.

Praegu on Mobile World Live´i andmetel maailmas 100 miljonit 4G LTE ühendust.

Rahvusvahelise standardi järgi on LTE on mobiilsidestandard, mis lubab kuni 300 Mbit/s allalaadimiskiirusega ühendust ning tinglikult nimetatakse seda ka 4G andmesideks, kuigi tegelikult vastab täielikult 4G rahvusvahelistele kriteeriumitele LTE edasiarendus ehk LTE-Advanced.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles