Vaata, millised on tänavused parimad õpilasfirmad!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimaks õpilasfirmaks valiti Kolm Põrsakest Hugo Treffneri Gümnaasiumist. Pildil vasakult Robin Saluoks, Aksel Part ja Maarja Liiv.
Parimaks õpilasfirmaks valiti Kolm Põrsakest Hugo Treffneri Gümnaasiumist. Pildil vasakult Robin Saluoks, Aksel Part ja Maarja Liiv. Foto: Kristjan Teedema

Täna valiti Haapsalus  17. Eesti õpilasfirmade võistlusel parimaks õpilasfirma Kolm Põrsakest Hugo Treffneri Gümnaasiumist.

Ülle Seevri juhendamisel tegutsenud Aksel Part’i, Robin Saluoksa ja Maarja Liivi õpilasfirma pakub laste ja ka täiskasvanute üritustele harivaid ning kaasahaaravaid füüsika- ja keemia-showsid! Teise koha vääriliseks valiti õpilasfirma Lusmägi Paide Gümnaasiumist (juhendaja Elbe Metsatalu), kes müüb erinevaid kitarri-tarvikuid ning seda lisaks Eestile ka Jaapanis ning mitmes riigis üle Euroopa. Kolmandale kohale tuli õpilasfirma KELM Tallinna 21. Koolist (juhendajad Raul Potisepp ja Epp Vodja), kes on kõikide üksikute hingede lemmikuteks oma kiirkohtinguteenusega!

Lisaks anti välja ka mitmeid eriauhindu: ajakirja Director reklaamivõistluse võitis õpilasfirma KOPF Tartu Jaan Poska Gümnaasiumist (juhendaja Vahur Lell). Ernst & Young’i preemia läks ÕF Lusmägile, Arengufondi preemia ÕF KELM-ile ning Coca-Cola auhind õpilasfirmale Green4Boxes (Hugo Treffneri Gümnaasium, juhendaja Ülle Seevri). JA Eesti vilistlasorganisatsiooni SENT preemia anti õpilasfirmale Soundlock Tallinna 21. Koolist (juhendajad Hendrik Hindov ja Epp Vodja), kes on müügile toonud uudsed kõrvaklapid, mis tänu lukule enam kunagi taskus sõlme ei lähe!

Žürii esimehe Peeter Tohveri sõnul oli tegemist tasavägise võistlusega, kus kõik õpilasfirmad suutsid end näidata heast küljest. «Žürii jõudis lõpuks üksmeelsele otsusele, kuid suureks rõõmuks tõdesime, et vahed esimeste vahel olid tõesti väikesed,» kommenteeris Tohver ning lisas, et «Eesti ettevõtlusel on oodata tugevat järelkasvu.»

Junior Achievement (JA) Eesti direktor Epp Vodja nõustus, et sel aastal toimunud õpilasfirmade võistlus oli tõepoolest erakordselt kõrgetasemeline. «See annab tunnustust ettevõtlusõppe üha suurenevast populaarsusest ning järjest kasvavast kvaliteedist,» lisas Vodja.

Õpilasfirmade võistluse võitja sõidab Eestit esindama suvel toimuvale Euroopa õpilasfirmade võistlusele Londonisse.

2014 toimub Euroopa õpilasfirmade võistlus 25. korda, juubelivõistluse korraldajaks on kinnitatud JA Eesti ning toimumiskohaks Tallinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles