Leedulaste arvates on Eesti vaat et maksuparadiis

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmisaar.
Palmisaar. Foto: SCANPIX

Nii selgus KPMG iga-aastasest uuringust Majanduse Pulss. Nimelt investeeriks 87 protsenti küsitletud Leedu ettevõtete juhtidest just Eestisse ning meelitajaks on Eesti tulumaksusüsteem.

Läti ettevõtjatest peavad 63 protsenti Eestit selliseks paigaks, kuhu investeeriks meelsasti raha. «Lätlased ja leedulased tajuvad suuremat maksukoormust ja neile tundub eriti meelitav Eesti tulumaksusüsteem, kus kasumeid ei maksustata,» ütles KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers. «Samas nad ei adu, et Eestis on tulumaks küll, kuid see on edasi lükatud, maksustamine toimub teisel ajahetkel ja hoopis suuremal määral kui teistes Balti riikides.»

Aeg-ajalt on olnud kuulda arvamusi, et ehk on Eesti tulumaksusüsteem oma aja ära elanud. Selles uuringus aga ütlesid 81 protsenti Eestist pärit ettevõtjaid, et tulumaksusüsteem on hea ja muuta pole midagi vaja. 19 protsenti Eesti ettevõtjaid aga ütlesid, et võiks kehtestada traditsioonilise ettevõtete maksustamise tulumaksusüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles