Venemaa Raudteed saab raha Siberi magistraalide arendamiseks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee Venemaal
Raudtee Venemaal Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev teatas täna, et kompanii Venemaa Raudteed saab vähemalt 260 miljardit rubla (6,54 miljardit eurot) Baikali - Amuuri (BAM) ja Trans-Siberi magistraali arendamiseks, kirjutab ERR uudisteportaal.

Medvedevi sõnul kantakse need vahendid aastatel 2013-2017 Venemaa Raudteede põhikirjajärgsesse kapitali, vahendasid Interfaks jt Jakutskis toimunud Kaug-Ida, Burjaatia, Baikali-taguse krai ja Irkutski oblasti sotsiaalmajandusliku arendamise riikliku komisjoni istungi stenogrammi.

Venemaa peaminister rääkis, et ei tule üksnes suurendada BAM-i ja Trans-Siberi raudteeliinide läbilaskevõimet, vaid ehitada ka uued autoteed Habarovski, Vladivostoki ja Nahhodka vahele, aga samuti moderniseerida Kaug-Ida meresadamaid.

Selle aasta märtsi lõpul ütles Medvedev, et Kaug-Ida arengu riiklik programm eeldab investeeringuid selle regiooni majandusse 10 triljoni rubla (251,5 miljardi euro) ulatuses, kuid ei täpsustanud, kui suur osa sellest oleks riiklikel vahenditel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles