Luik tagab ise Ekspressi laene

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans H. Luik
Hans H. Luik Foto: Raigo Pajula

Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik tagab eraisikuna oma ettevõtte laene 62,6 miljoni krooni ulatuses.


Ekspress Grupi nõukogu tegi reedel aktsionäridele ettepaneku anda juhatusele nõusolek tehingu tegemiseks Hans Luigega järgmistel tingimustel: Hans Luige poolt AS Ekspress Grupp ja SEB Panga, Danske Bank A/S Eesti filiaali ja Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaali vahel sõlmitud arvelduslaenulepingute ja laenulepingu käendamise eest nelja miljoni euro ulatuses tasuda Hans Luigele tagatise seadmise tasu 1,5 protsenti aastas tagatise summast kuni tagatise kehtivuse lõpuni.

«See võimaldab Ekspress Grupil saada paremaid laenutingimusi. Nii nagu pangagarantiisid väljastavad pangad tasu eest, nii on õiglane maksta tasu ka eraisikust tagatise andjale,» rääkis Ekspress Grupi juht Priit Leito Äripäevale.

Kuna Luik on kontrolliv aktsionär ja nõukogu liige, siis sellise tehingu tegemiseks on vajalik aktsionäride nõusolek, Luik ise selles küsimuses aktsionäride koosolekul hääletada ei saa, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles