Leedu presidendi nõunik: Küpros paljastas EU institutsioonide töö puudused

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu presidendi nõunik Nerijus Udrenas.
Leedu presidendi nõunik Nerijus Udrenas. Foto: www.15min.lt

Küproses juhtunu paljastas puudujäägid Euroopa Liidu institutsioonide töös, tõdes Leedu presidendi Dalia Grybauskaite nõunik Nerijus Udrenas.

«Küprosest rääkides on huvitav fakt, et riik võttis euro kasutusele 2008. aastal ja tuleb tõdeda, et seda lubanud Euroopa Liidu institutsioonide ettenägelikkus ei ulatunud isegi viie aastani ning selle vea hind ei olnud 10 miljonit eurot,» vahendab BNS Udrenase intervjuud Ziniu Radijasele.

«Leedul ei lubatud euroga liituda, sest inflatsioonikriteeriumi täitmisest jäi puudu mikroskoopiline samm. Ometi sai Leedu kriisiga hakkama ilma välise abita. See tähendab, et Euroopa Liidu institutsioonide töös oli tõsiseid puudujääke,» lausus Udrenas, kelle sõnutsi ei tohiks Küprose probleemid tänu riigi väiksusele siiski euroliitu ega Leedut mõjutada.

Teine küsimus on Udrenase sõnul, kas Küprose stsenaarium võiks korduda mõnes teises Lõuna-Euroopa riigis. Ta märkis, et majandusarengus on probleeme ka teistes regiooni riikides, kuid kriisi põhjused on riikides veidi erinevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles