Lenovo võib osta Blackberry

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry Z10.
Blackberry Z10. Foto: SCANPIX

Lenovo tegevjuht Yang Yuanqing ütles esmaspäeval Prantsusmaa ajalehele Les Echos, et Hiina tehnoloogiahiiglane võib kaaluda Kanada telefonitootja ostmist, vahendab Reuters.

«Väline kasv oleneb meie võimalustest,» ütles Lenovo tegevjuht lehele.

«Kui rääkida Blackberry´st siis selle ostmine võiks isegi lõpuks olla mõistlik tegu, kuid esiteks peaksin ma kogu turgu analüüsima ning mõistma selle ettevõtte väärtust,» ütles Yuanqing vastates ajakirjaniku küsimusele, kas Blackberry ostmine Lenovo poolt võib lähiajal teoks saada.

Analüütikud aga ei usu spekulatsioone, et Hiina tehnoloogiakontsern on ettevõttest reaalselt huvitatud.

«Me usume, et Blackberry ülevõtmine on ebatõenäoline, eriti lähitulevikus. Ka meie investeerimisprognoosid ja reitingud ei ole selle sündmusega arvestanud,» teatas Wells Fargo analüütik Maynard Um oma klientidele saadetud kirjas.

Lenovo Kanada üksuse kõneisik teatas, et tegevjuhi sõnu on valesti tõlgendatud ning «need ei viita mitte mingil juhul mingile konkreetsele tegevusele või strateegiale.»

Blackberry aktsia lõpetas eilse päeva Nasdaqi börsil 14,1 protsendise tõusuga, saavutades 14,90 dollarilise väärtuse.

Suurtes raskustes Blackberry tootja esitles jaanuaris uut Blackberry 10 platvormi kasutavat nutitelefoni ning teatas, et loobub senisest Research in Motioni nimest ning asendab selle BlackBerry´ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles