Venemaa palkab Goldman Sachsi riigi mainet parandama

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachsi logo New Yorgi börsil
Goldman Sachsi logo New Yorgi börsil Foto: SCANPIX

Venemaa valitsus palkas investeerimispanga Goldman Sachs parandama riigi mainet eesmärgiga meelitada ligi rohkem institutsionaalseid investoreid, kirjutab Bloomberg.

Pank sõlmis kolmeaastase lepingu Venemaa majandusministeeriumi ja Venemaa otseinvesteeringute fondiga ning see hõlmab valdkondi nagu valitsuse otsuste kommunikatsioon ja investoritega kohtumiste organiseerimine, ütles uudisteagentuurile Goldman Sachsi investeerimispanganduse Moskva haru juht Sergei Arsenjev.

«Investorite kogu, kellega Venemaa räägib, tegeleb peamiselt arenevate turgudega ning laiemasse investorite ringi on raske läbi murda,» ütles Arsenjev. «Meie arvates on Venemaa väärtpaberite hinnad väga atraktiivsed ning investoritele on palju võimalusi nii era- kui ka avaliku sektori poole pealt vaadatuna,» lisas ta.

Venemaa president Vladimir Putin andis eelmisel aastal valitsusele korralduse tõusta aastaks 2018 Maailmapanga ärikeskkonna edetabelis 20. kohale. Eelmise aasta oktoobris avaladatud kõige värskemas ülevaates kerkis Venemaa kaheksa kohta 112. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles