Korterite pakkumiste languse taga oli maaklerite laiskus, mitte turutrend

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaramaakler.
Kinnisvaramaakler. Foto: SCANPIX

Jaanuaris kasvas Tallinna korterite pakkumiste arv ligikaudu 800 korteri võrra, põhjuseks tõenäoliselt senisest pikemad pühad ja sellest tingitud kinnisvaravahendajate passiivsus kuulutuste taasaktiveerimisel.

Veel detsembri lõpus/jaanuari alguses oli Tallinnas ca 6500 korteripakkumist, praeguseks on see tõusnud ca 7300-le.

«Kui veel kuu tagasi näis, et pakkumiste arvu languse taga on aktiveerunud turg ning ennustasime pakkumiste vähesusest tingitult kiiret hinnatõusu survet ka järelturul, siis õnneks oli tegemist erakordselt pikkadest pühadest tingitud müüjatepoolse laiskusega, mil hulk müügipakkumisi lihtsalt unustati taasaktiveerida,» lausus Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson.

«Järsud hüpped pole turuosalistele kunagi kasuks tulnud, seetõttu julgen öelda õnneks,» ütles Simson. «Samas on võrreldes eelmise aasta jaanuariga, mil pakkumisi oli ligi 9100 ikkagi pakkumiste arv languses umbes 25 protsenti ehk mõningane hinnasurve kindlasti pakkumise vähenemisest tingitult jääb,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles