EMT hakkas pakkuma 4G internetti ka nutitelefonidele

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5.
iPhone 5. Foto: Postimees.ee

Tänasest on EMT 4G interneti kasutamise võimalus avatud ka nutitelefonidele, teatas ettevõte.

Uue paketi «EMT Internet telefonis 4G» maksimaalne allalaadimiskiirus on 50 Mbit/sek ja üleslaadimiskiirus 5 Mbit/sek, maksustamissamm on 1kB. Lisaks 4G-le on paketis avatud ka 3,5G kasutamise võimalus. 3,5G kasutamiseks on avatud võrgu maksimumkiirus, allalaadimine kuni 21,6 Mbit/sek ja üleslaadimine kuni 5,7 Mbit/sek. «EMT Internet telefonis 4G» on mahuga 15GB, pärast mahu täitumist saab andmesideteenuseid edasi kasutada piiratud kiirusel.

«Kui mõni aasta tagasi oli internet mobiiltelefoni kasutaja jaoks lisateenus, siis koos nutitelefonide laialdase kasutusele võtmisega alustavad paljud kliendid sideteenuse valikut just internetiteenusest lähtuvalt.» ütles EMT teenuste juhtimise divisjoni direktor Lauri Läheb.

Hetkel on 4G võrku toetavatest telefonidest müügil Sony Xperia V, Asus Padfone II («kaks ühes» ehk telefon ja tahvelarvuti) ning iPhone5 (4G teenuste kasutamiseks peab Apple eelnevalt aktiveerima 4G toe). Müügile on saabumas HTC One SV, Nokia Lumia 820, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Note II LTE ja LG Optimus G.

EMT 4G võrk katab praegu 70 protsenti rahvastikust ja 35 protsenti territooriumist. Kogu Eesti saab EMT 4G leviga kaetud 2014. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles