LHV: Norma kvartalitulemused olid katastroofilised

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma toodangu näited
Norma toodangu näited Foto: norma.ee

Norma kvartalitulemused olid katastroofilised, kuid selline karm kukkumine peegeldus LHV ootustes, ütles LHV analüütik Kristo Oidermaa.

LHV ootas Normalt 45-protsendilist käibe langust, kuid tegelik tulemus oli 55-protsendiline vähenemine. Oidermaa sõnul vastas Rootsi Autolivile müügi vähenemine nende ootustele, kuid 75-protsendilist Venemaa müügi langust ei osanud LHV oodata.
Norma esimese kvartali 0,8 miljoni euro suurune kahjum oli pisut suurem LHV prognoositud 0,5 miljonist.

Positiivsena tõi Oidermaa välja, et koos müügi langusega on Norma suutnud oluliselt kärpida ka tehtavaid kulutusi. Ettevõtte on kvartaliga vähendanud töötajate arvu 177 võrra ehk umbes 19 protsenti ning aastataguse ajaga võrreldes on poole võrra vähenenud nii turustus- kui arenduskulud.

Lisaks näitas Norma raskele ajale vaatamata positiivset rahavoogu, kuna ettevõte suutis vähendada nõudeid klientide vastu. Selle tulemusena kasvas lühiajaliste finantsvarade maht 39,6 miljoni euroni, märkis Oidermaa.

Oidermaa ütles, et kogu autotööstuse väljavaade ülejäänud aastaks on jätkuvalt nõrk ning sellest on mõjutatud ka Norma järgnevate kvartalite tulemused.

Euroopa autotööstusele oodatakse selleks aastaks 20-35-protsendi suurust langust ning Venemaa autotootmisele -30-50-protsendilist langust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles