Lõhmus: heaolu langusega ei peaks tuleval aastal leppima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Elmo Riig / Sakala

Ettevõtja Rain Lõhmuse sõnul tuleb tulev aasta tõenäoliselt veidi parem, kui lõppev, ent hinnad jätkavad kasvamist ning kui sellega kaasneb ka heaolu langus, ei tohiks sellega leppida.

Nii vastas LHV panga suuromanik küsimusele, kas tuleval aastal tasub töötajatel oma ülemuse juurde palka juurde nõudma minna või mitte. Lõhmus lisas, et palgatõus sõltub siiski ettevõtte spetsiifikast ehk kui sektoril läheb hästi, peaks ka töötaja sellest kasu saama.

«Baasstsenaarium võiks olla, et me kasvame, aga mingisugust buumi või buumitunnetust pole,» märkis ta majanduse kohta üldiselt.

Lõppeva aasta kohta arvas pankur statistikale toetudes, et see oli parem, kui mullune. «Tavalise inimese majanduslikku käekäiku tuleb vaadata kahelt poolt: kui palju sissetulekud tõusevad ja kui palju sööb ära üldine hinnatõus. Julgen arvata, et keskeltläbi sissetulekud tõusid, aga mul on endiselt kahtlus, et statistika kõike ei haara ja neid kohti, kus hindu tõsteti on ikkagi päris palju,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles