Jõuluajal vormis püsimiseks ära katkesta treeningrutiini

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jympas on eraldi harjutused nii kõhule, seljale kui õlgadele.
Jympas on eraldi harjutused nii kõhule, seljale kui õlgadele. Foto: Urmas Luik

Eksperdid soovitavad talvisel hooajal muuta oma treeningkava võimalikult paindlikuks, et vältida jõulude ajal selle täielikku katkemist.

Treeningrutiini järjepidev järgmine pole lihtne, kuid jõulude ajal võib tohutu söömine ja joomine eesmärgi elluviimise veelgi raskemaks muuta, kirjutab Reuters.

«Mõtle jõuludele kui ajale, mil soovid oma vormi säilitada, mitte perioodile, mil püstitad uusi eesmärke ja oled ambitsioonikas,» jagas raamatute «Fitness 9 to 5» ja «Weight Training for Dummies» autor Shirley Archer nõuandeid.

Keskmine ameeriklane võtab igal aastal jõulude ajal kaalus juurde ligi pool kilogrammi, kuid seda saatust saab muuta, olles ise aktiivne. «Uuringud ütlevad meile, et saad teha efektiivse lihastreeningu isegi 15-minutiga,» ütles Archer. «See pole küll ideaalne mudel, kuidas end pikal perioodil treenida, kuid see on jõulude ajal vormi säilitamiseks igati piisav.»

New Yorgis asuva Equinoxi treeningkeskuse fitness-treener Danielle Hopkins soovitab inimestel iga päev vähemalt 20 minutit higistada. «Ma rõhutan treeningrutiini järjepidevuse olulisust. Põhiline on panna enda jaoks aeg kalendrisse kirja,» lisas ta.

Hopkinsi sõnul on edu võtmeks igas olukorras treenimiseks aega planeerida ja valmistuda. «Kui sa lähed reisile, paki kohe kaasa treeningriided ja vaata, kus jõusaal asub,» ütles ta.

Ameerika spordimeditsiini psühholoogi Gregory Chertoki hinnangul on pühade ajal kiusatustest hoidumine väsitav ja piinarikas. «Kiusatuste vältimiseks tuleb väljakutsed omaks võtta,» soovitas ta eelkõige muuta jõuluajal inimestel mõtlemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles