Euroopa Keskpank: võlakirjaprogramm kannab vilja

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse keskpanga juht ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Christian Noyer.
Prantsuse keskpanga juht ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Christian Noyer. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga nõukogu liige Christian Noyer ütles, et panga võlakirjade ostmise programmil on märkimisväärne mõju euroala riikide laenukulude langetamisele ja see hajutab hirme euroala tuleviku üle, vahendab ERR uudisteportaal Wall Street Journali.

«See kannab vilja, kuid tõenäoliselt on praegu liiga vara lõplikku võitu kuulutada, seega me peame olema tähelepanelikud ja nägema arengut,» ütles Noyer.

Prantsusmaa Keskpanga juht lisas, et ta on kindel euroala taastumises tuleval aastal, pärast ränka majanduse kokkukuivamist ja kasvanud tööpuudust tänavu.

Pärast tekkinud kahtlusi, kas euroala jääb püsima, tõusid mitme raskustes riigi intressimäärad, mistõttu Euroopa Keskpank teatas septembris võlakirjade ostmise programmist.

Võlakirjade ostmise programmi raames on Euroopa Keskpank valmistunud ostma järelturult piiramatus koguses valitsuse võlakirju ühe- kuni kolmeaastase tagasimaksetähtajaga, et langetada laenukulusid, tingimusel, et sihtriik järgib euroala päästeplaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles