ERR.ee: Enn Veskimägi hinnangul ei tohiks riigifirmas olla üle miljoni kroonist palka

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.
Tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi. Foto: Toomas Huik

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimägi hinnangul ei tohiks üheski riigifirmas maksta praegu palka, mis ületab miljon krooni.

Üle miljoni krooni aastas teenis mullu seitse riigifirma juhti, kõige suurem sissetulek oli Eesti Energia juhil Sandor Liivel, kelle põhipalk oli poolteist miljonit krooni aastas, millele lisandus pool miljonit krooni preemiat ja 200 000 krooni puhkuseraha, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

«Kahtlemata on täna ülekohtune, kui riigifirmades on niisugused palgad, mis ületavad miljoni, ma ei pea seda väga normaalseks, see teeb ettevõtjatele suurt pahameelt,» ütles Veskimägi.

Selle aasta veebruaris eelarvet kärpides pakkusid poliitikud välja, et riigile kuuluvates äriühingutes võiks palku 10 protsenti alandada - rõhuti solidaarsusele, aga palkade vähendamine riigifirmades jäi paraku vaid plaaniks. Öeldi, et ühepoolselt pole võimalik töölepinguid muuta ja et palkade kärpimine ei muudaks eelarves midagi, sest enamusele riigifirmade töötajatele ei maksta palka nagunii riigieelarvest.

Endine rahandusminister Aivar Sõerd peab palkade alandamise plaani lörri laskmist kahetsusväärseks. Kui palku oleks riigifirmades alandatud nii nagu lubati, oleks riik saanud tema sõnul välja võtta dividende umbes 150 miljonit krooni enam kui praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles