Mobiilse töökeskkonna foorum: füüsiline asukoht pole enam ammu oluline

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asukoht pole töö tegemiseks enam oluline
Asukoht pole töö tegemiseks enam oluline Foto: SCANPIX

Täna Tallinnas toimuval Eesti esimesel mobiilse töökeskkonna otsustajafoorumil jäi kõlama tõdemus, et paljude ärivaldkondade puhul pole inimese füüsiline asukoht töö tegemiseks enam ammu oluline.

Foorumi avasessioonil rääkisid mobiilsete tööprotsesside kogemustest DHL Expressi kullervedude operatiivjuht Krista Birnbaum ja Coca-Cola Balti riikide IT tugiteenuse üksuse juht Virgo Riispapp.

Nii Birnbaum kui Riispapp tunnistasid ettevõtete tööprotsesse kirjeldades, et inimeste füüsiline asukoht pole töötegemiseks juba ammu tähtis.

Samas rõhutas Riispapp, et jõuga ettevõttele IT-lahenduste pealesurumine ei pruugi soovitud tulemust anda. Ta tõi näitena e-politsei kogemuse, mis oli IT-projektina alguses sisuliselt läbi kukkunud.

«Kui äri- ehk sisupool selles kasu ei näe ja lahendust peab peale pressima, siis asi ei tööta,» nentis ta.

«Kui hiljem nähti, et päringutele vastuste saamiseks ei pidanud enam pool tundi telefoni otsas ootama ja vastus saadi mõne sekundiga, saabus ka arusaamine asja kasulikkusest,» meenutas e-politsei projekti väljatöötamise juures olnud Riispapp.

Kui 2005. aastal e-politsei projektiga lõpuks algust tehti, valitses Eesti liikluses olukord, kus paljudel sõidukitel puudus ülevaatus.

«40 protsenti liiklusõnnetustest juhtus siis tänu sellele, et autod olid kehvas tehnilises seisus. Tänu e-politseile see olukord muutus,» märkis Riispapp.

Krista Birnbaumi sõnul on infotehnoloogiliste ja mobiilsete lahenduste juurutamise seiskohast esmatähtis see, et need lahendused peavad aitama ettevõttel äri teha.

«Kui äripool näeb, et ITst on talle kasu, hakkab pall kiiresti veerema ja elu läheb lihtsamaks.»

Birnbaumi sõnul on DHL ettevõte, mille peamiseks eesmärgiks on olla kiire. Seetõttu on mobiilsus tema jaoks kahepoolne, sõltudes sellest, kui palju on sul erinevaid vidinaid ja seadmeid ning kuidas sa neid enda jaoks tööle rakendad.

«Kasu tuleb sellest, kuidas sa kasutad neid tagaplaanil - näiteks analüüsid andmeid.  See mobiilsus on minu jaoks tähtsam,» lisas Birnbaum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles