Põllumajandusministeerium taotleb järgmiseks aastaks juurde 72,7 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõulambad
Tõulambad Foto: Sille Annuk

2013. aasta riigieelarve projekti kohaselt on põllumajandusministeeriumile ette nähtud 338,7 miljonit eurot. Sellele lisaks on ministeerium taotlenud 72,7 miljonit eurot.

Lisarahast on palgatõusuks ette nähtud 3 979 393  eurot. «Peame oluliseks taastada aastatel 2009 ja 2010 suures mahus  vähendatud personalikulude eelarvet, et säilitada olemasolevat ja  professionaalset ametnikkonda ning tagada ligilähedane konkureeriv  palgatase erasektoriga,» kommenteeris ministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Merike Koov.

Eraldisteks taotleb ministeerium juurde 50,5 miljonit eurot, sellest 29,4 miljonit eurot kulub riiklike üleminekutoetuste maksmiseks ka 2013. aastal.

Riiklikud üleminekutoetused tõstavad Eesti otsetoetusi hektari kohta keskmiselt 30-40 euroni «Mittemaksmise korral tekiks 2013. aastal väga suur ja järsk langus  põllumajandustoetuste maksmisel, seda siis eelkõige võrreldes eelneva ja  2013. aastale järgneva eelarveaastaga,» märkis Koov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles