Tallinna Sadam ehitab 10 miljonit maksva kruiisikai

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas
Kruiisilaevad Tallinna sadamas Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna Sadam plaanib järgmise aasta sügiseks rajada olemasoleva kruiisikai kõrvale senisest suurema, 420 meetri pikkuse kruiisikai. Projekti kogumaksumus ulatub ligi kümne miljoni euroni.

Tallinna Sadam reisi- ja kruiisilaevanduse valdkonna ärisuunajuhi Sirle Arro sõnul tingib uue kai ehituse vajaduse suurenev kruiisituristide arv.

«Arvatavasti juba lähiaastatel jõuame poole miljoni kruiisituristi ja 350 laeva külastuseni ühel hooajal – turistide hulka kasvatab omakorda ka pööringu käivitumine, see on kruiisireiside alustamine ja lõpetamine Tallinnas,» märkis Arro.

Kai ehitamiseks on valminud ehitusprojekt, sügisel kuulutab Tallinna Sadam välja ehitushanke ning kai peaks esialgsete plaanide kohaselt valmima juba järgmise aasta sügiseks. Uus kai saab senisest ka laiem, mis võimaldab teenindava transpordi paremat ligipääsu ning sellele rajatakse valmisolek ühinemiseks linnakanalisatsiooniga.

Vanasadama esimene, spetsiaalselt kruiisilaevade vastuvõtmiseks ehitatud 339 meetri pikkune kai valmis 2004. aasta kevadel, makstes toona üle 80 miljoni krooni. Tänavu kevadel avas Tallinna Sadam koos OÜ-ga Eesti Suveniirid kruiisikail kaubandusküla, mille 300m2 suuruses müügipaviljonis ja 26 müügisalongis müüakse Eestis toodetud kaupa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles