Tuhatkond inimest töötab täna väljaspool kontorit

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Laane andmas intervjuud üle interneti
Rain Laane andmas intervjuud üle interneti Foto: Raigo Pajula/Postimees

Tänasel Kaugtöö Päeval teeb hinnanguliselt tuhat inimest üle Eesti tööd väljaspool kontorit. Kaugtöö Päeval saab järele proovida, milliseid võimalusi pakub tänapäeva tehnoloogia töö tegemiseks kõikjalt.

 
„Korraldasime esmaspäeval kaugtöö teemal inspiratsioonipäeva Eesti väikeorganisatsioonidele, kus osales üle saja mittetulundusühingu ja väikeettevõte esindaja – huvi kaugtöö vastu on märgatav. Tehnoloogia eesmärgiks peab olema inimeste elu mõnusamaks ja kergemaks muutmine, mida kaugtöö kahtlemata võimaldab,“ rääkis Microsofti Balti piirkonna juht Rain Laane.«Kaugtöö nõuab töötajatelt suurt enesedistsipliini – ühest küljest tuleb vältida ületöötamist, teisalt peab ise endale prioriteete seadma, et töö ka kontorivabas keskkonnas tehtud saaks,» lisas Laane.

Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan ütles, et kuigi enamik Elioni 1600-st töötajast harrastab kaugtööd igapäevaselt, proovitakse täna täiendavaid kaugtöö võimalusi.

«Lisaks sellele, et meie töötajad on kaugtöö suured fännid, on sellest trendist viimastel aastatel mõjutatud ka meie tootearendus. Ka sel aastal toome turule mitmeid uusi teenuseid, mis toetavad töö tegemist väljaspool kontoriseinu ning lähtuvad targalt töötamise põhimõttest,» lisas Kalev Reiljan.
 

«Kindlasti tasub lisaks tehnoloogilistele lahendustele tähelepanu pöörata ka sellele, et töötaja saaks sobiva koha ning aja kõrval piisavalt vabadust valida meetodeid, kuidas soovitavate töötulemusteni jõuda. Oluline on ka võimalus kohandada ise oma töö eesmärke ning viisi, kuidas töö tulemusi hinnatakse. Paindlik töökorraldus koos tulemustepõhise juhtimisega külvab uuendusmeelsust ja avatust ning edendab vastutustundlikkust organisatsioonides,» kirjeldas uut juhtimisfilosoofiat 2012. aasta Eesti kõige pere- ja töötajasõbralikumaks ettevõtteks valitud konsultatsioonifirma CPD OÜ juhatuse liige Anari Hagel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles