VIDEO ja BLOGI Hanschmidt Tallinki ülevõtmispakkumisest: kui keegi põgeneb, siis me ei pea neile eriti peale maksma

PM Majandus
Copy

Tallinki suuromaniku Infortari juhid selgitasid Tallinki aktsionäridele tehtud vabatahtlikku ülevõtmispakkumist. 

Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt, Infortari tegevjuht Martti Talgre, Infortari investorsuhete juht Kadri Laanvee ja Ellex Raidla Advokaadibüroo partner Gerli Kivisoo selgitavad Infortari aktsionäridele tehtud pakkumist. 

Infortar esitas finantsinspektsioonile taotluse Tallinki aktsionäridele avaliku ja vabatahtliku ülevõtmispakkumise korraldamise kooskõlastamiseks, kavatsuse kohaselt jääb Tallink endiselt börsile.

Infortar tahab pakkumisega alustada juuli algusest, peale finantsinspektsiooni kooskõlastust, ning pakkumine kehtiks 35 päeva. Infortar plaanib pakkuda Tallinki aktsionäridele 0,55 eurot aktsia eest. Lähtuvalt kogu pakkumisprotsessi ajakavast saaksid kõik aktsionärid ka dividendid eelmise aasta eest 6 senti aktsia kohta, hoolimata sellest, kas nad plaanivad või ei plaani oma müügiõigust kasutada. Pakutav hind on Infortari teatel lähedane Tallinki aktsia viimase kolme aasta keskmisele hinnale, mis on 0,61 eurot aktsia eest. Aasta tagasi, 2023. aasta juunis oli Tallinki aktsia hind 0,56 eurot aktsia eest.

Tagasi üles