USA autotööstuse meeletult edukas märts

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued autod ootavad tollilaos.
Uued autod ootavad tollilaos. Foto: Liis Treimann

USA autotööstuse jaoks oli lõppenud märtsikuu müük viie aasta parim, kuna majandustaevas selgines ning paisu taha oli kogunenud palju nõudlust.

Autotootjad ütlesid, et tarbijad, kes finantskriisi ajal oma autooste edasi lükkasid, kasutasid nüüd tõusvaid kütusehindu õigustamaks oma vanade masinate vahetamist uute ja ökonoomsemate vastu.

General Motorsi märtsimüük oli aastatagusest 12 protsenti kõrgem.

«Ilmselt osutub märts autotööstuse parimaks müügikuuks alates 2007. aasta augustist,» ütles GMi müügijuht USAs Don Johnson, kelle ootuste kohaselt ületab USA automüük tänavu 14 miljoni piiri.

Ford Motor ütles, et nende märts oli müügi poolest viie aasta parim, aastatagusega võrreldes 5 protsenti tugevam.

Chrysleri esimene kevadkuu oli nelja aasta parim, aastatagusega kasvu 34 protsenti.

Nimetatud numbrite taustafooni moodustavad laiapõhjalise taastumise märgid Ühendriikides: langev töötus, paranevad tarbijameeleolud ja uuselamute ehituse elavnemine.

«Inimesed lähevad tagasi tööle, iga kuu leiab töö ligikaudu 200 000 inimest. Ja kodanike autopark on tõesti vanavõitu – üle 10 aasta juba. Valmis väljavahetamiseks,» ütles Fordi peaanalüütik Ellen Hughes-Cromwick.

Kõik Ameerika autotootjad on asunud agressiivselt igas suuruses säästlikke sõiduriistu pakkuma.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles