Eurotsooni tööstus oli märtsis kaheksandat kuud languses

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja.
Keevitaja. Foto: Toomas Huik

Markiti koostatav eurotsooni tööstusjuhtide indeks (PMI) langes veebruari 49 punktilt märtsis 47,7 punktile, olles kaheksandat kuud järjest languses ja allpool kasvu tähistava 50 punkti piiri.

Eurtsooni märtsikuu tööstuse tulemused olid nõrgad. Selle põhjuseks on asjaolu, et eurotsooni ääreriikide nõrkused on ulatunud nüüd seni hästi hakkama saanud tuumikriikidesse Saksamaale ja Prantsusmaale, ütles Markiti peaökonomist Chris Williamson.

Kolmandas suuriigis Hispaanias, kus riik rakendab Euroopa Liidu nõudel karme eelarvesäästumeetmeid, on tööstus languses 11. kuud järjest, ja samuti kriisiga võitlevas Itaalias kaheksandat kuud.

Majanduslangus muudab eurotsooni riikide võlakriisiga toimetuleku raskemaks, kui selle mõjul maksutulud ja tarbimine vähenevad.

Eurotsooni uute tellimuste indeks langes veebruari 47,3 punktilt märtsis 45,4 punktile.

Aprilli väljavaated midagi head ei tõota. Lisaks kimbutab eurotsooni jätkuvalt kõrge aastainflatsioon, mis märtsis oli 2,6 protsenti ehk selgelt üle keskpanga taotletava kaheprotsendilise ülempiiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles