Tallinna Sadama kasum vähenes järsult

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm Foto: Remo Tõnismäe

Kui mullu teises kvartalis ulatus teise kvartali kasum 5,1 miljoni euroni, siis tänavu vähenes see 73,1 protsenti, 1,4 miljoni euroni. Käive vähenes samal ajal 5,2 protsenti, 28,8 miljoni euroni.

Vähenes nii kaubasadamate kui segment muu korrigeeritud EBITDA, mille vähenemist ei suutnud kompenseerida korrigeeritud EBITDA kasv reisisadamate ja parvlaevade segmendis. Muu segmendi korrigeeritud EBITDA languse põhjuseks olid suuremad kulud II kvartalis jäämurdja Botnica plaaniliste doki- ja remontööde tõttu, põhjendas ettevõte tulemusi.

Ettevõte kuue kuu käive kasvas 0,1 protsenti, 57,2 miljoni euroni. Kuue kuu kasum vähenes 42,3 protsenti, 7,1 miljoni euroni. 

Kuue kuu finantstulemusi mõjutas oluliselt nii reisijate arvu kasv kui kaubamahtude vähenemine. Kui reisijate äris jätkus regulaarliinidel stabiilne taastumine ja endiselt on kasvupotentsiaali jõudmaks koroonapiirangute-eelse tasemeni, siis kaubamahtudes jätkub langus tulenevalt sanktsioonidest ja üldisest kaubamahtude vähenemisest.

Laevanduses näitasid kasvu nii reisiparvlaevad kui jäämurdja Botnica, kuid regulaarsed dokitööd ja uue prahilepinguga seotud kulud mõjutasid Botnica kasumlikkust. Teenuste hindade kasv ja palgasurve tõstsid kontserni tegevuskulusid, suurenesid ka finantskulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles