IMFi juht viitas nõrkustele maailma finantssüsteemis

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde.
Christine Lagarde. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Christine Lagarde ütles teisipäeval, et maailmamajandus on kuristiku servalt pääsenud, kuid maailma finantsüsteemis on endiselt tõsiseid nõrkusi.

Lagarde on kahepäevasel visiidil New Delhis, kus peetaval konverentsil arutatakse maailma finantsolukorda, mis tema sõnul on parem kui aasta algul. IMFi juhi sõnul on Euroopa Keskpanga ja osa Euroopa riikide abinõud aidanud stabiliseerida üldist olukorda, kuid mitmes valdkonnas tuleb veel tõsiselt pingutada.

Finantsinstitutsioonid, mis hiljuti soodustasid kriisi levikut, tuleb muuta majanduskasvule kaasaaitajateks, rõhutas ta.

Arenevates riikides nagu India on Lagarde'i sõnul prioriteediks sadamate, lennujaamade ja muu infrastruktuuri arendamine, mis aitaks kaasa majanduskasvule ja eelarvepuudujäägi vähendamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles