Ligi kritiseeris teravalt praegust rahandusministrit (26)

BNS
Copy
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Sander Ilvest

Endine rahandusminister, reformierakondlane Jürgen Ligi kritiseeris neljapäeval ETV saates «Esimene stuudio» tugevalt praegust rahandusministrit Martin Helmet, öeldes, et praeguses kriisi Eestil justkui polekski rahandusministrit.

Eelmise suure majanduskriisi ajal rahandusminister olnud Jürgen Ligi ütles, et praegust ja tollast kriisi ei tohi omavahel segamini ajada.

Vastates küsimusele, milliseid õppetunde tuleks tollasest kriisist praegusesse kaasa võtta, ütles Ligi, et tähtsaim on valitsuse vastutustunne ja suunatud tegevus.

«Ma ütlen, et rahandusministrit on vaja, kes tõesti langetab adekvaatseid otsuseid ja neid põhjendab. Peaministrit on vaja, kes annaks õigeid sõnumeid. Ma väidan, et tol ajal olid need olemas. Praegu on ajuti olemas peaminister, aga rahandusministrit ei ole. On kuluminister, kes püüab leida võimalikult paljusid huvigruppe, keda meelitada,» rääkis Ligi, kelle hinnangul süsteemset vaadet Helmel pole.

Rahandusminister Martin Helme ütles neljapäeval, et riik kulusid kärpida ei kavatse, vaid kriis on tekitanud riigile hoopis lisakulusid.

Ligi leiab, et reaalselt kärpimiseta praegusest olukorrast välja tulla ei saa. Ligi tunnustas siiski valitsuse samme meditsiinisüsteemi toetamisel. Ligi tunnustas ka näiteks haigekassa otsust toetada inimesi juba haiguslehe esimesel päeval. Samuti on tema sõnul hea otsus kaasata majanduse turgutamiseks KredExit.

Tähtsaim asi on tema sõnul töötukassa palgatoetused inimestele, kes peavad jääma ajutiselt töölt kõrvale.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles