Eesti suurim turvafirma maksis omanikule 6 miljonit dividende (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: G4S

Rahvusvaheline turvateenuste kontsern G4S International Holdings Limited otsustas Eesti harust võtta 6 miljonit eurot dividende. Selle pealt maksid kontserni Eesti ettevõtted kokku 1,5 miljonit eurot tulumaksu.

G4S Eesti AS on Eesti äriühingutest üks suurimaid tööandjaid ja tööjõumaksude maksjaid. Maksu- ja tolliameti andmetel maksis 2400 töötajaga ettevõte selle aasta esimese kolme kvartaliga ligi 11 miljonit eurot tööjõumakse ja ligi 18 miljonit eurot muid riiklikke makse.

Mullu oli G4S Eesti müügitulu 58 miljonit ja ärikasum 1,38 miljonit eurot. Eesti Turvaettevõtete Liidu andmetel kuulub G4S Eesti AS-ile 37 protsenti Eesti turvaturust.

Rahvusvahelise kontserni G4S põhitegevusalaks on turvateenuste osutamine. Kontserni 2017. aasta kogukäive oli 7,4 miljardit inglise naela. G4Si tütarettevõtetes rohkem kui 90 maailma riigis töötab kokku üle 570 000 inimese. Sellega on ettevõte suurima töötajate arvuga turvateenuste pakkuja maailmas.

Kontserni aktsia on noteeritud Londoni ja Kopenhaageni väärtpaberibörsil ning Kopenhaageni börsi lisanimekirjas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles