Valuutakauplejatel nigelaim aasta alates 1991. aastast

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Globaalse majanduskasvu aeglustumine, keskpankade võitlus valuutade liigse tugevnemise vastu ning optimismi ja meeleheite vaheldumine seoses Euroopa võlakriisiga, on põhjustanud valuutakauplejatele 20 aasta suurimaid kahjumeid, kirjutab Bloomberg.

«Eriti frustreeriv on see, et sellisel turul peaksime teenima hästi,» ütles uudisteagentuurile maailma suurima valuutadele spetsialiseerunud riskifondi FX Concepts asutaja John Taylor.

Asjad hakkasid halvasti minema juba jaanuari alguses, kui Tšiili keskpank teatas, et ostab peeso kursitõusu peatamiseks 12 miljardit dollarit. Mõned päevad hiljem tegi sama asja Iisrael, mõned nädalad hiljem Lõuna-Aafrika Vabariik ning seejärel Brasiilia keskpank.

Septembri alguses teatas Šveitsi keskpank, et ei lase franki kursil liikuda euro suhtes allpool 1,2 franki, mis on kukutanud selle valuuta kursi augusti alguse tipust 21 protsenti. Kuni keskpanga sekkumiseni panustasid paljud valuutakauplejad Šveitsi franki tugevnemisele.

Lisaks eelpoolnimetatutele on Jaapani keskpank sekkunud valuutaturgudele sel aastal kaks korda, neist ühel, pärast 11. märtsi maavärinat koordineeritult juhtivate tööstusriikide G7 keskpankadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles