Microsoft soovib omandada Yahoo

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kuulduste kohaselt soovib Microsoft taas esitada pakkumise tuntud interneti otsingumootori Yahoo ostmiseks, vahendab mashable.com.

Viimati püüdis Microsoft Yahood omandada kolme aasta eest. Et potentsiaalne ostutehing ellu viia, võib Microsoftil Reutersi andmetel vaja minna partnerit, kuna ettevõtte juhtkond on Yahoo ostmise osas erinevalt meelestatud.

2008. aasta jaanuaris pakkus Microsoft Yahoo eest enam kui 44 miljardit dollarit. Samas otsustas Yahho juhtkond tehingu lõpuks blokeerida. See viis ettevõtte aktsia langusse ning maksis lõpuks ka ettevõtte toonasele juhile Jerry Yangile ametikoha.

Kui Microsoft peakski otsustama Yahoo ostmise kasuks, võib tehing kujuneda tunduvalt odavamaks kui kolme aasta eest pakutud 44 miljardit dollarit.

Kui 2008. aastal tehtud pakkumise ajal maksis ettevõtte aktsia 29 dollarit, oli Yahoo aktsia langenud selle aasta septembriks 15 dollari tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles