Läti peaminister: Air Baltic saab ajutise juhi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: SCANPIX

Läti peaminister Valdis Dombrovskis lausus telekanalile LTV, et lennufirma Air Balticu tööd hakkab senise presidendi Bertolt Flicki asemel juhtima ajutine juht.

Dombrovskise sõnutsi valitakse ajutine juht  lennufirma töötajate seast, vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Hiljem saab lennufirma peaministri sõnutsi rahvusvahelisest eksperdist juhi, kelle ülesanne on ettevõtte kasumlikkus taastada.

Riigi transpordiminister Uldis Augulis kinnitas eelmisel nädalal, et Air Balticule on uus juht leitud, kuid ei soostutud nimetama ei juhi nime ega päritoluriiki.

Lennufirma suurima aktsionäri riigi ja eraaktsionäri Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS) sõlmitud lepingu kohaselt paigutab riik ettevõttesse 57,6 miljonit latti.

Air Balticu aktsiatest kuulub Läti riigile 52,6 protsenti, BASile aga 47,2 protsenti. Ettevõtte ametist taandatud senisele presidendile Bertolt Flickile kuulub pool BASi aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles