Merenduspoliitika arengukava: aastaks 2020 merendussektoris 30 000 inimest

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengukava kohaselt võiks 2020. aastaks merendussektoris olla hõivatud suurusjärgus 30000 inimest ning sektori lisandväärtus võiks kasvada kiiremini kui keskmine SKT kasv.
Arengukava kohaselt võiks 2020. aastaks merendussektoris olla hõivatud suurusjärgus 30000 inimest ning sektori lisandväärtus võiks kasvada kiiremini kui keskmine SKT kasv. Foto: SCANPIX

Valitsus kinnitas täna riikliku arengukava «Eesti merenduspoliitika 2011-2020», mis toetab merendusega seotud ettevõtluse arengut, parandab laevaliikluse ja muude merega seotud tegevuste ohutust, kaitseb mere- ja rannakeskkonda ning merega seotud kultuuripärandit.

«Eesti merenduspoliitika 2011–2020» eesmärk on edendada Eesti merendust, toetada merendusega seotud ettevõtluse arengut, parandada laevaliikluse ja muude merega seotud tegevuste ohutust ning kaitsta mere- ja rannakeskkonda ja merega seotud kultuuripärandit.

Merendusega seotud ettevõtluse arengus on arengukava keskseks eesmärgiks suurendada sektori tööhõivet ja seal loodavat lisandväärtust. Näiteks nähakse ette, et aastaks 2020 võiks merendussektoris olla hõivatud suurusjärgus 30 000 inimest ning sektori lisandväärtus võiks kasvada kiiremini kui keskmine SKT kasv.

Arengukava järgi on Eesti merendussektor kõrge lisandväärtusega, atraktiivne ja jätkusuutlik majandussektor, mis tagab merekeskkonna säilimise ning aitab kaasa rannaäärse elukeskkonna ning eluviisi arengule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles