Raskustes reisifirmad võlgnevad klientidele ligi 2,6 miljonit

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tarbijakaitseamet on kokku kogunud klientide nõuded kahe raskustesse sattunud reisifirma vastu - kokku ulatub summa ligi 2,6 miljoni kroonini.

Reisifirmad Linecross OÜ ja Aaria Reisid kasvatasid tarbijakaitseameti avalike suhete peaspetsialist Kadri Kauksi sõnul tublisti ametile kuu jooksul reisiteenuste kohta laekuvate avalduste arvu. 

Mõlemal juhul seisnes probleem selles, et firma raskuste tõttu jäeti ära reisid, mille eest inimesed olid juba maksnud. Amet palus esitada kahju kannatanud isikutel vastavasisulised avaldused, et makstud raha tagasi saada.

Linecross OÜ kohta laekus tarbijakaitseametisse kokku 57 kaebust ning nõude suuruseks tuli 1 097 654 krooni. Firma 200 000 krooni suurune tagatis jagatakse Kadri Kauksi sõnul proportsionaalselt kahju kannatanute vahel ning kindlustus on teatanud, et nädala jooksul peaks tagatisest saadav osa inimestele laekuma.

Aaria Reiside kohta laekus ametile 101 kaebust kogusummas ligi 1 470 000 krooni. Ka Aaria reisidel on Kauksi sõnul tagatis (200 000 krooni), mis läheb samuti proportsionaalselt jagamisele ning seoses sellega pöördub tarbijakaitseamet kindlustusfirma poole, kes tagatise avab.

Kuna tagatised ei kata nõudeid kogu ulatuses, läheb ülejäänud osa nõuetest Kauksi sõnul Aaria Reiside puhul pankrotihaldurile. Osaühingu Aaria Reisid pankrotimenetlus algatati Harju Maakohtus 9. oktoobril 2008 ning ajutiseks pankrotihalduriks määrati Ene Ahas.

OÜ Linecross juhataja Rein Kalda lubas aga septembrikuus Postimehe veergudel, et raha makstakse inimestele tagasi kahe nädala jooksul. Lubaduse andmisest on praeguseks möödas pea kaks kuud.  Täna ei õnnestunud teda telefoni teel kommentaari saamiseks tabada.

Kui septembris esitati tarbijakaitseametile turismiteenuste kohta 46 kaebust, siis oktoobris juba pea kaks korda enam ehk 87.

Varem samal teemal: Tarbijakaitse hoiatab reisifirma Linecross eest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles